7 Eylül 2010 Salı

Belediye Vanspor Analiz

1982 yılında kurulan Van Belediyespor 2005-2006 sezonu sonunda oynanan 3. Lige terfi müsabakaları sonucunda 3. Lige yükselmeyi başardı.   

İlk kez profesyonel liglere adım atan Van Belediyespor lig başlamadan önce Kırmızı-Mavi olan renklerini Kırmızı-Siyah, Van Belediyespor olan ismini ise Belediye Vanspor olarak değiştirdi.

2006-2007 sezonunda tarihinde ilk kez 3. ligde mücadele eden Belediye Vanspor ligi 9. sırada tamamlamıştır.

2007-2008 sezonunda 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Belediye Vanspor grupta ilk sırada yer alarak doğrudan 2. Lig B Kategorisine yükselmiştir.  

2008-2009 sezonunda 2. Lig B Kategorisi 5. Grupta mücadele eden Belediye Vanspor Kademe Grubu maçları sonucunda ilk sırada yer alarak Yükselme Grubunda mücadele etmeye hak kazandı ve yükselme Grubunu 6. sırada tamamladı. 

2009-2010 sezonunda 2. Lig B Kategorisi 4. Grupta mücadele edene Belediye Vanspor Kademe Grubu maçları sonucunda 8. sırada yer alarak Yükselme Grubuna katılma hakkı elde edemedi. Lig sonunda ise Klasman Grubunu lider Adana Demirspor’un 1 puan gerisinde Adıyamanspor ile aynı puanla averajla 3. sırada tamamladı. 

2010-2011 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta aynı grupta yer aldığımız Belediye Vanspor ile tarihimizde ilk kez karşı karşıya geleceğiz.  

Belediye Vanspor müsabakalarını 10.500 kişilik Van Atatürk stadyumunda oynamaktadır. 

Belediye Vanspor’un kulüp başkanlığını Nihat Gezici, teknik direktörlüğünü ise 87-88 sezonunda Federasyon Kupasını kazandığımız kadroda da yer alan eski futbolcularımızdan Sakaryalı Rahim Zafer yapmaktadır.  

Rahim Zafer geçen yıl Klasman Grubu başında takımda göreve başlamış ve takımının başında 16 karşılaşmaya çıkmıştır. Bu karşılaşmalarda oldukça başarılı bir grafik çizen Belediye Vanspor 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.  

Belediye Vanspor kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarda da oldukça başarılı bir takım. Geçen sezon kendi sahasında oynadığı son 5 karşılaşmayı da kazanan Belediye Vanspor Klasman Grubunda kendi sahasında oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.  

Geçen sezon Belediye Vanspor’un en etkili ismi 16 gol kaydeden bizlerin de yakından tanıdığı geçmiş yıllarda Sakaryaspor forması giyen eski futbolcumuz Kadir Söylemez. Kadir Söylemez Belediye Vanspor ile sezon sonunda biten sözleşmesini 2 yıl uzattı. 

Belediye Vanspor geçen sene özellikle Rahim Zafer’in göreve gelmesinden sonra sergilenen başarılı grafikten sonra geçen seneki kadrosunu büyük ölçüde korudu. Geçen seneki kadrosunda yer alan futbolculardan 19’u ile tekrar sözleşme imzalanırken eksik bölgeleri için de 5 transfer gerçekleştirildi. 

Van Belediyespor ile ilgili diğer bir ilginç anekdot ise; 2008-2009 sezonunda Belediye Vanspor’da görev yapan Murat Bölükbaşı hocamızın eski takımıyla ilk kez karşılaşacak olması ve Murat hocamızın görev yaptığı zamandan Ali Kurt, Celal Durmiş, Haşim Handil, Mehmet Yılmaz, Savaş Çiçekay, Turan Bilge, Turgut Delen, Zeki Yılmaz gibi futbolcuların bu yılki kadroda da yer alıyor olması bizler açısından önemli bir avantaj.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder